Kalenda Maya kanggo swara, recorder, lonceng candi lan perkusi

Description

Lagu dening Raimbaut de Vaqueiras, musisi pengadilan (lan uga troubadour) saka Marquis Bonifacio saka Monferrato (dirujuk ing lagu minangka Lord Engles).
Iki minangka lagu cinta cinta tinimbang spring, nanging uga kasebut "estampie" (tatakane stamping), supaya aku luwih seneng "rustic" katimbang lagu-lagu sing dianggep mbesuk. Iki ditampilake ing kene karo penyanyi David W Solomons, bebarengan karo lonceng candi lan maneka warna rekaman lan soundfonts drum.

Terjemahan saka Provençal (ie Occitan lawas) iku tambang, nggunakake bantuan saka macem-macem sumber.

Kalenda Maya (lagu troubadour in Provençal) Raimbaut de Vaqueiras (fl. 1180-1205)

Kalenda maya, ni fuelhs de faya Iku pisanan Mei nanging ora godhong ing wit beech,
ni chanz d'auzelh ni flors de glaya utawa birdsong, utawa kembang gladiolus,
non es que.m playa pros domna guaya, bakal monggo kula, cantik aku wanita.
tro qu'un ysnelh messatgier aya Nganti utusan sing cepet
Dadi, sampeyan bakal teka ing kene saka sampeyan sing apik banget
Plazer novelh qu'Amors m'atraya, lan menehi kula seneng kabar saka cinta
e jaya, em traya vas vos, domna veraya; lan bungah narik aku kanggo sampeyan wanita sing bener:
lan ora ana sing bisa nulungi. lan sing cemburu bakal mati kanthi tatu sadurunge aku njupuk cuti.

Ma belh 'amia, per Dieu no sia ... Kanca apikku, ngalangi
kaya ngono kuwi. ... yen cemburu kudu ngguyu marang aku.
apa sing diduweni dening mobil, ... Dheweke bakal mbayar banget kanggo cemburu
si aitals dos amans partia; ... yen dheweke nyebabake loro penyayang kudu part.
Aku ora seneng karo wong liya, ... Aku ora bakal seneng,
ni joys ses vos pro ten ten; ... tanpa sampeyan.
Aku ora bisa nulungi wong liya. .... Aku bakal nerusake lakuku lan ora bakal weruh maneh.
selh dia morria, donna pros, qu'ieus perdria. .... Ing dina iku aku bakal mati, nyonyah, yen aku bakal kelangan sampeyan.

Dona grazida, quecx lauz'e crida ... Luwih Lady, ayo padha memuji lan bengok
vostra valor, qu'es abelhida; .... sampeyan bangsawan, sing seneng kabeh.
e qui.us oblida, pauc li val vida. ... sapa sing bisa lali sampeyan ora pantes urip.
Apa kita ora ngerti, ora? .... Amarga aku tresna sampeyan karo wanita sing ora pantes
Kula ngertos babagan gensor, .... Sabab aku wus milih kowe minangka pinujia,
lan minangka pamrayogi, .... lan paling apik lan sampurna ing panguwasa, lan aku wis courted sampeyan
blandida, gèn servida qu'Erecx Enida. .... lan njabat sampeyan luwih apik tinimbang Erec dadi Enida.
Bastida fenida n'Engles *, ai l'ESTAMPIDA. ... Oh Lord Engles, saiki aku wis ngrampungake estampie iki.

(* Engles yaiku Marquis Bonifacio saka Monferrato kanggo Raimbaut nulis lagu lan tarian)

Video

reviews

Ana ora review durung.

Dadi sing pisanan ditliti "Kalenda Maya kanggo swara, recorder, lonceng candi lan perkusi"

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.