Почетна страна

Во изминатите 50 години пишував за композиции и аранжмани на 4,800 - лирски, тонски, неокласични, модални, смешни, сатирични, верски, замислен и тажен - за музичари од многу видови.

Овој каталог има за цел да ви помогне да најдете што и да барате, без разлика дали сте изведувачи, импресари или публика.

Ве молиме уживајте и споделете!

За други видеа, аудио и записи - и музика од моите многу пријатели на композиторот - ве молиме погледнете го линкови страница

Ново: Божиќ (и други зимски фестивали) страница

Ново: Малку АБЦ на страната на ренесансата

Во меѓувреме, тука се неколку видеа:

За Касандра за 8 виолончело

Опис на видео:

Ова е инструментално продолжување на моите вокални поставки на преводот на татко ми на песната на Ронсард „Касандре“
Изведувана од Cellелус за постигнување во Будимпешта

Дарлинг, дојди ја види розата толку црвена,
Кој се случи ова ужасно се ширеше
Нејзината мантија на окото од денот.
Дојди да видиш дали таа го изгубила ова
Нејзиниот црвено плашт мекиот сјај на облеката,
Истиот руменило што на вашиот образ игра.

Тоа беше љубовник и неговата сестра - модерен мадригал - за хорот на САТБ

Опис на видео:

Весела пародија на песната на Шекспир со истото име, но го користам мојот Бел танц како мелодија за претставување на мобилни телефони. Овие убави градски луѓе одат по супермаркет патеки разговараат едни со други на нивните мобилни телефони, наместо низ зелените полиња на пченка од оригиналот на Шекспир. Се изведува овде од хорот на композиторот под Даниел Шо.