Рецептот на вештерки за флејтан хор со специјални ефекти

Оценето 5.00 Од 5 врз основа на 1 оценка

Категорија:

Опис

Како што е побарано од лидерот на флејтан хор, овде е повеќе атмосферска верзија на Рецептот на вештерки со додадени звучни ефекти (ведар ветер, овни на јазикот што ги претставуваат состојките што влегуваат во казанот итн.) И повремените говорни цитати од оригиналните вештерки на Шекспир пеење.

Трипати разбраната мачка ме влече.
Трипати и еднаш, на хеџпигот.
Харпиер плаче: - 'TIS време! "време TIS!
Околу круг околу казанот;
Во отровот се фрлаат патеки.
Жаба, дека под ладен камен,
Денови и ноќи има триесет и еден;
Отровен отров што спие,
Најпрвин, вриете ја чаршијата!
СИТЕ. Двоен, двоен труд и проблеми;
Оган гори, и котел меур. (итн) "

(Јас, исто така, додаде нашата семејство шега misquoting Шекспир: Хабл балон труд и проблеми, вештерки "пијалак и јас ќе има двојно!)

Видео (прва претстава од Флутисимо)

Видео (изведба 2019 од Флејт оркестарот на Нова Англија)