Variacionet Bergamasca - violonçel dhe kitarë

Category:

Përshkrim

"Bergamasca" ishte një valle e hidhur e shekullit XNXIX që përshkruante sjelljet e padurueshme të banorëve të Bergamos, në Italinë veriore, ku valle me sa duket filloi.
Këto ndryshime janë versioni i parë i kambanës dhe kitarë, i cili bazohej në një nga meloditë origjinale të bergamasës.

Videoja është një incizim i gjallë (por i përafërt) nga kompozitori në kitarë me të ndjerin Chris Benson në violonçel, i kryer menjëherë pas kompozimit.

Video: