Variacionet e Bergamasca për violonçel dhe kitarë (versioni 2nd)

Category:

Përshkrim

"Bergamasca" ishte një valle e hidhur e shekullit XNXIX që përshkruante sjelljet e padurueshme të banorëve të Bergamos, në Italinë veriore, ku valle me sa duket filloi.
Këto ndryshime janë një marrëveshje e versionit tim të këngës dhe kitarë origjinale, e cila ishte bazuar në një nga meloditë origjinale bergamasca.

Versioni origjinal (me performancë live nga 1975) është gjithashtu në dispozicion në këtë faqe.