Knacks gjobë për zonjat (nga John Dowland) - për kuartetin zë mashkullor

Përshkrim

Ky rregullim i këngës së John Dowland mund të këndohet nga:
Alto, 2 Tenors dhe Bass ose ndryshe 2 Altos, Tenor dhe Bass

Interpretim

Teoria ime lidhur me kuptimin që qëndron pas fjalëve të "Knacks Fine for Ladies" të Dowland-it

Këngëtarja është në të vërtetë një dashnor i mirëpritur, por ai e vë personin e një kallajisti ose pedlar (dmth një tregtar rrugë)
dhe tregon zonjen e tij dashurinë e tij sikur ai ishte duke i shitur mallrat e tij
Knacks gjobë për zonjat, të lirë, të zgjedhur, të guximshme dhe të reja, -
xhingla të shkëlqyera për zonjat (dashuria ime përfaqësohet nga këta)
Pennyworths mirë, por paratë nuk mund të lëvizin, - ata në fakt do të kushtojë shumë
por unë e di se paratë nuk mund të blejnë ju dashuri (hej Beatles pinched atë një!)
Unë mbaj një të drejtë, por për të drejtë për të parë,
Kam një tezgë në një treg (ose të drejtë)
por mallrat e mia (dmth. dashuria) janë vetëm për të bukur (të drejtë) për të parë

Një lypës mund të jetë liberal i dashurisë.
Mund të jem një lypës, por unë mund ta heq dashurinë time falas!
Megjithëse të gjitha mallrat e mia janë plehra, zemra është e vërtetë.
Këto xhingla të kallajis janë mbeturina, por dashuria ime është besnike
Dhurata të mëdha janë guiles dhe kërkoni për dhuratat përsëri,
Ju mund të merrni dhurata të shtrenjta nga gazetarët më të pasur,
por bujaria e tillë vetëm shkakton lakminë
Dhimbjet e mia vijnë si thesare nga mendja ime,
pranoj xhinse e mia, ato janë të çmuara dhe
Vlera e tyre është thjesht dashuri shpirtërore
Është një xhevahir i çmuar që të jetë i thjeshtë,
Bizhuteritë e të tjerëve janë thjesht thjeshtësi,
xhevahiret e mia janë të qarta, por më të vlefshme sepse vijnë nga dashuria e vërtetë
Ndonjëherë në guaskë, perlat e Orientit gjejmë.
Në të vërtetë kuptimi i njëjtë si linja e mëparshme
(duke iu referuar vrazhdësisë së guaskës së gocave dhe margaritarit të bukur brenda!
Nga të tjerët marr një copë, një kokërr prej meje.
Ju mund të merrni pasuri nga ndjekës të tjerë, por atë që do të merrni
nga unë nuk është shumë materialisht (por shumë në dashuri)
Brenda kësaj pakete, pikat, lidhjet dhe dorezat,
Dhe lodra të ndryshme që përshtatin një vend të drejtë,
kthehet në motivin e kallajit ...
(dhe nga rruga, të jetë i sigurt për të kënduar vijën e parë staccato në këtë varg!)
Por në zemrën time, ku detyra shërben dhe e do,
Breshka dhe binjakë, zogjtë e Gjykatës, një çift i çuditshëm.
Tani ky është shtylla më e vështirë, sepse unë nuk kujtoj cilët binjakë të përzemërt ishin:
disa njerëz në oborrin e mbretëreshës Elizabeth I, unë pres,
ose ndoshta dikush në gjykatë ka lindur nën shenjën e Binjakëve dhe është duke u referuar në mënyrë të fshehtë në këngë ?.
Turtles janë natyrisht turtledoves, të cilat përfaqësojnë dashuri, sepse ata coo aq shumë!
Lum njeriu që mendon se nuk heq.
Ngjashëm me "cultivons notre jardin" të Voltaire-it -
le të jemi të lumtur atje ku jemi dhe të mos shqetësohemi për të shkuar,
dhe duke fituar favor në, Gjykata Mbretërore.

Video (performanca nga dwsChorale)