Stabat Mater për flauta 2 dhe kuarteti i vargut

Përshkrim

Marrëveshja instrumentale e lëvizjes së parë të Kreshtës së Kreshmës së Pergolezisë (e Premte e Premte) në
kryqëzimi i Krishtit, siç shihet nga nëna e tij Mari.
Pjesët e kuartetit të vargut gjithashtu mund të luhen si orkestër me string.

Fjalët e versionit origjinal koral janë
"Stabat Mater dolorosa
Juxta crucem lacrimosa
Dum pendebat Filius "
(Qëndroi nëna e zisë
në lot në kryq,
ndërkohë që Biri i saj varet atje ...)