Dallimet në Më besoni nëse të gjithë ata charms të rinj të dashur për violonçel dhe kitarë

Category:

Përshkrim

Rregullimi instrumental i një kënge nga Thomas Moore bazuar në një ajër të vjetër irlandez.
Vargu i parë pason origjinalin, vargu i dytë ka melodinë në pjesën kitare, vargu i tretë është në modalitetin e vogël
dhe vargu i fundit merr origjinalin, por i jep instrumentit melodi disa ndryshime të buta.

Fjalët e këngës origjinale:
Më besoni nëse të gjithë ata hijeshi të reja që dëshirojnë
Të cilën e shikoj me aq dashuri sot
Do të ndryshonim deri nesër dhe flotën në krahët e mi
Si dhuratat e zanash zbehen
Ata do të adhurohen akoma si këtë moment ti
Lëre që dashuria jote të zbehet ashtu siç do
Dhe përreth të dashurit shkatërrojnë çdo dëshirë të zemrës time
Do të gërshetohej vetvetiu akoma.

Nuk është ndërsa bukuria dhe rinia janë tuajat
Dhe faqet e tua të pa pastruara nga një lot
Që zemërimi dhe besimi i një shpirti të mund të dihet
Në cilën kohë do të të bëj më të dashur
Asnjë zemër që me të vërtetë ka dashur kurrë nuk harron
Por siç dashuron vërtet nga afër
Ndërsa luledielli ndizet rojen e saj kur të vendosë
E njëjta pamje që ajo u kthye kur u ngrit